Monday, February 8, 2016

6 Free - Konad Stamping Nail Art




Iti place sa ai manichiura perfecta? Probabil nu te-ai gandit niciodata ca acest lucru poate fi periculos. In orice caz, specialistii au dovedit faptul ca unghiile cu gel nu sunt tocmai indicate. Sunt trei pericole la care te expui in momentul in care recurgi la a avea o manichiura cu gel.

1. Modul in care unghiile cu gel sunt uscate poate cauza cancer de piele. Razele UV (ultraviolet) folosite pentru a usca unghiiile pot creste semnigicativ riscul de a face cancer de piele.
2. Specialistii au dovedit ca in momentul in care se realizeaza manichiura cu gel, se impune inmuierea degetelor intr-o acetona puternica pentru a inlatura gelul in exces. Acest lucru poate cauza separarea unghiei de patul unchial, astfel creandu-se un spatiu in care umiditatea se poate acumula, totodata creandu-se un loc propice dezvoltarii bacteriilor.
3. Unele lacuri de unghii contin de diverse chimicale care pot cauza cancerul. Daca vedeti pe eticheta produsului “BHA” indicat ar fi sa alegeti alt lac de unghii. Acest butilhidroxianisol (BHA) este o chimicala care se gaseste numeroase lacuri de unghii.
Acestea sunt ingredietele care pot cauza cancerul si care pot fi gasite in lacurile de unghii- incluzand butilhidroxianisol, carcinogen, "trio toxicul" dibutil ftalat, toluen și formaldehidă, provoaca astm si diverse reactii alergice.
Recent, UE a interzis folosirea metalelor grele, ca si antimoniu in producerea lacurilor de unghii.
Daca antimoniul atinge pielea, poate cauza dermatita, de aici si produsele pentru unghii, in momentul in care sunt inhalate, adesea provoaca stari de ameteala si migrene.
Daca ati utilizat produse pentru unghii cu gel care contin astfel de ingrediente nocive ca si antimonul, ar trebui indepartate imediat, altfel poate aparea cangrena sau poate exista cazul desprinderii unghiei.

Moduri in care puteti salva manichiura:

1. Incercati sa folositi lacuri organice de unghii. Lacuri facute din material organice au riscul de cancer mult mai scazut in comparatie cu cele care contin BHA. De obicei lacurile ieftine de unghii folosesc o multime de materiale industriale daunatoare, de aceea este nevoie sa verificati etichetele. Daca esti intr-adevar curios, si preocupat de santatea ta, verifica lista de ingrediente ale produselor din salonul la care te duci, mai ales pe cele cu “3 Free” sau “5 Free”.
2. Usuca-ti unghiile cu un uscator (pe baza de aer). Acesta elimita riscul de cancer de piele cauzat de razele UV.
3. Gaseste un salon care sa utilizeze lumini de tip LED. Daca uscatorul nu va usuca unghiile suficient de repede, atunci incercati sa cautati un salon care sa foloseasca lampa LED in locul razelor UV. Lampa LED nu produce atat de multe radiatii ca si razele UV.
4. Asigura-te ca alegi un manichiurist experimentat si licentiat care sa iti poata oferi o manichuira sanatoasa si sigura.

*Konad tine la sanatatea clientilor, va asigura ca produsele Konad contin ingrediente sigure.



ISO 22716 (CGMP) : (Cosmetics-Good Manufacturig Practice), ce reprezintă o garanţie că procesele şi produsele finite sunt fabricate şi controlate după proceduri şi standarde de calitate adecvate, că sunt sigure pentru sănătatea umană şi sunt puse pe piaţă numai după verificare şi autorizare.
Certificatul GMP se acordă doar firmelor ale căror sistem de Management al calităţii este conform cu cerinţele standardului ISO 22716:2007 "Cosmetics-Good Manufacturing Practices (GMP) - Guidelines on Good Manufacturing Practices", standard care descrie practicile de bună fabricaţie în domeniul producţiei de cosmetice. Standardul ISO 22716 se aplică fabricaţiei şi Controlului de calitate, ceea ce înseamnă că tot fluxul de fabricaţie, de la achiziţii, producţie, ambalare, livrare, facilităţi de producţie, echipamente şi personal, se desfăşoară după proceduri de lucru clar stabilite, fiind atent monitorizat
şi controlat astfel încât să obţinute produse de cea mai bună calitate. Totodată, implementarea acestui standard se datorează implicării întregului personal al companiei (de la top management la personalul departamentelor funcţionale), precum şi al furnizorilor de componente.

☞Konad Romania

No comments:

Post a Comment